Składniki:
Przyrządzenie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 190°C.
Naciąć mięso od krawędzi, aby otworzyć je jak książkę.
Mięso posolić solidnie z zewnątrz i wewnątrz.
Podobnie popieprzyć świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Na dużej patelni, na średnim ogniu, podsmażyć plastry pancetta, przez około 5 minut.
Na tą samą patelnię wlać 2 łyżki oliwy, dodać czosnek i pieczarki i smażyć przez 5 minut.
Dodać posiekany szpinak i dusić, aż szpinak będzie miękki.
Rozbratel otworzyć, ułożyć w jego wnętrzu warstwę mieszanki szpinakowo-pieczarkowej,
a na nią położyć plastry pancetta i kozi ser.
Zamknąć rozbratel, zrolować i obwiązać sznurkiem w odstępach 3-4 cm,
aby farsz nie wydostał się podczas pieczenia.
Na wciąż tej samej patelni mięso obsmażyć z każdej strony po 5 minut.
Umieścić mięso w naczyniu do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec przez 25-30 minut.
Po upieczeniu mięso wyjąć z piekarnika i przykryć. Pozostawić na 10 minut by odpoczęło.
Pokroić w poprzeczne plastry i...
Podawać