kładniki (dla 4 osób):
Przyrządzenie:
Zagotować 1 litr wody, wrzucić 2 kostki rosołowe, wymieszać i gotować przez minutę.
Marchewkę pokroić w paseczki.
Zagotować 2 litry osolonej wody, dodać połowę marchewki i fasolkę szparagową.
Ponownie zgotować, nie przykrywają garnka, aby warzywa nie straciły koloru.
Ziemniak pokroić w kosteczkę.
W garnku rozpuść masło, dodać cebulę i czosnek, podsmażyć, wrzucić pastę curry, resztę marchewki i ziemniaki.
Zalać połową bulionu i mleczkiem kokosowym.
Z papryczki chili usunąć pestki, drobno posiekać i dodać do zupy.
Wsypać imbir, wymieszać.
Fasolkę i marchewkę odcedzić na sitku, zahartować zimną wodą, ułóżyć na dnie talerza,
dodać pędy bambusa i szpinak, zalać zupą.