Zupy: Rosół z kaczki po tajsku

Mariusz Siwko
04.11.2015

Składniki:

  • pierś z kaczki
  • 2 ząbki czosnku
  • mały kawałek kłącza imbiru
  • 1 pietruszka
  • mały seler
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 4 łodygi selera naciowego
  • sól
  • 2 plastry szynki

Przyrządzenie:

Kaczą pierś ugotować.
Warzywa starannie obrać, opłukać, pokroić, zalać 1 litrem osolonego wywaru z kaczki.
Dodać olej, sos sojowy, gotować przez 15 minut, wyjąć imbir.

Podawać:

Z makaronem, w miseczkach, posypane cienkimi paseczkami szynki i ewentualnie zieleniną.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie