Zapiekanki: Zapiekanka z tortellini

Marek Szydełko
04.11.2015

Składniki:

  • 2 szczypty czarnego pieprzu
  • ½ szklanki bulionu
  • 2 szczypty soli
  • przyprawy wg uznania
  • 3 łyżeczki katchupu
  • ½ szklanki śmietany 12%
  • 100 g sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 300 g pieczarek
  • 1 paczka pierożków tortellini

Przyrządzenie:

Tortellini gotować przez 15 minut w osolonej wodzie.
Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę, pieczarki oraz czosnek.
Doprawiać solą, pieprzem i przyprawami wg uznania.
Dodać czerwoną fasolę, całość zalać bulionem i śmietaną. Zagotować.
Dodajemy keczup i ugotowane pierożki tortellini.
Wszystko włożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem.
Piec przez około 20 minut w temperaturze 200°C.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie