Zapiekanki: Zapiekanka z łososiem i serem pleśniowym

Mariusz Siwko
10.11.2015

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
  • 1 cebula
  • 100 g tartego parmezanu
  • 2 łyżki świeżej bazylii
  • mielony czarny pieprz
  • 4 jajka
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 100 g sera pleśniowego
  • oliwki do dekoracji

Przyrządzenie:

Posiekać cebulę i zeszklić ją na łyżce oliwy.
Poczekać, aż ostygnie, i wymieszać ją z posiekaną bazylią i parmezanem.
Jajka roztrzepać z jogurtem, dodać szczyptę pieprzu.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Do naczynia żaroodpornego włożyć łososia i wlać na niego dodatki.
Na wierzchu ułożyć ser i oliwki.
Zapiekać przez około pół godziny w 150°C.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie