Zapiekanki: Zapiekanka hiszpańska

Remigisz Szulc
04.11.2015

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonki „Danie Hiszpańskie” HORTEX
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka jogurtu bez cukru
  • 4 jajka
  • 100 g żółtego sera startego na grubym oczku
  • nać pietruszki
  • sól

Przyrządzenie:

Wybić jajka do miski i dokładnie roztrzepać.
Połączyć z jogurtem i 1/3 startego sera. Doprawić solą.
Mieszankę „Danie Hiszpańskie” HORTEX  nie rozmrożoną
smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek przez około 10 minut.
Pod koniec smażenia wsypać zawartość saszetki dołączonej do mieszanki.
Całość połączyć z jogurtem wymieszanym z jajkami i serem oraz grubo pokrojoną natką pietruszki.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać pozostałym startym serem żółtym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C
i piec do  momentu zrumienienia się sera, czyli przez około 15-20 minut.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie