kładniki:
Przyrządzenie:
Mąkę, mleko, wodę mineralną, jajka i Vegetę wymieszać. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki pokroić w kostkę grubości około 1 cm.
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę.
Na maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i chwilę smażyć.
Wsypać pokrojone pieczarki, przykryć i dusić, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Chwilę przed końcem duszenia naczynie odkryć, aby odparował nadmiar wody.
Doprawić solą i pieprzem.
Żaroodporne naczynie posmarować masłem.
Naleśniki przekroić na pół,
a potem pokroić w poprzek na paski o szerokości około 1,5 cm i włożyć do naczynia.
Dołożyć warzywa, wymieszać. Posypać tartym serem.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 20 minut.