Składniki:
Przyrządzenie:
Mięso rozbić cienko, posmarować musztardą, posypać solą i pieprzem.
Na każdym kawałku mięsa rozłożyć pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę,
potem posypać pokrojoną w kostkę kiełbasą, szynką i plasterkami ogórka.
Obłożyć pokrojoną w piórka cebulą, posypać vegetą.
Zwinąć w rolady, każdą związać bawełnianą nicią tak, żeby farsz nie wypadał ze środka.
Na rondlu rozgrzać olej, włożyć zrazy i obsmażyć z każdej strony.
Podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić przez około 1 godzinę.
W czasie duszenia zrazy odwracać i w razie potrzeby dolewać wody.
Kiedy mięso będzie już miękkie, zrazy wyjąć i odłożyć na bok.
Dwie łyżki mąki wymieszać z niewielką ilością zimnej wody, wlać do pozostałego z duszenia sosu, wymieszać.
Doprawić papryką w proszku. Do tak uzyskanego sosu włożyć zrazy i zagotować.