Składniki:
Marynata:
Przyrządzenie:
Mięso pokroić w cienkie plastry, a następnie w słupki o długości i grubości zapałki.
Składniki marynaty połączyć, zalać mięso, dokładnie wymieszać.
Odstawić na przynajmniej 30 min. aż mięso przejdzie marynatą
Marchew i świeże papryczki pokroić w słupki grubości zapałki, cebulę w półplasterki.
Marchewkę krótko obgotować (2 min), zalać zimną wodą, sączyć, odstawić.
Rozgrzać w woku 2 łyżki oleju.
Mieszając smażyć połowę pokrajanego mięsa około minuty na dużym ogniu, aż straci czerwony kolor.
Usmażone mięso wybrać łyżką cedzakową, osączyć z tłuszczu.
Wlać znowu 2 łyżki oleju, usmażyć drugą porcję mięsa, osączyć.
Olej zlać, patelnię wymyć, osuszyć, mocno podgrzać, wlać 2 łyżki oleju.
Wrzucić czosnek, smażyć 10 sekund ciągle mieszając.
Wsypać cebulę, marchew i świeże papryczki (dodać sos chilli) mieszając smażyć minutę, osolić.
Wsypać mięso, wymieszać z warzywami, mieszając smażyć 30 sekund.
Na koniec pokropić olejem sezamowym.
Podawać:
Natychmiast!