Składniki:
sos:
Przyrządzenie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C.
Wyłożyć blachę folią aluminiową.
W misce połączyć sól, pieprz, czosnek w proszku, paprykę słodką, paprykę ostrą, cebulę w proszku.
Wymieszać, dodać kminek i oliwę z oliwek, ponownie wymieszać, aż powstanie gęste ciasto.
W mieszaninie obtoczyć wszystkie żeberka.
Żeberka ułożyć na podgrzaną blachę do pieczenia, piec przez 15 minut.
Obrócić i piec dalej przez 15 minut.
Na dno garnka wrzucić plasterki cebuli i dusić na małym ogniu.
Wszystkie składniki sosu wymieszać w malakserze, aż będzie gładki.
Żebra z piekarnika przełożyć do garnku na cebulę, polać z góry sosem.
Przykryć i dusić na bardzo małym ogniu przez ½ godziny.