Wieprzowina: Szaszłyki z mięsa mielonego

Jerzy Biernacki
03.11.2015

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • inne przyprawy według uznania
  • 1 mała cebula
  • 100 g boczku wędzonego
  • ½ zielonej papryki

Przyrządzenie:

Z mięsa, jajka, posiekanej i zeszklonej cebuli oraz przypraw po dokładnym wymieszaniu
wyrobić kulki wielkości orzecha włoskiego.
Boczek i paprykę pokroić w kwadraty 2x2 cm.
Na patyczki szaszłykowe nadziać kulkę mięsną, kawałek boczku i papryki na zmianę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C przez 20 minut.

Podawać:

Z ciemnym pieczywem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie