Składniki:
Przyrządzenie:
Plastry schabu oprószyć solą, pieprzem, obsypać mąką.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni,
smażyć mięso z każdej strony po około 3 - 4 minuty, na lekko brązowy kolor.
Zdjąć z patelni i odłożyć.
Rozgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na drugiej patelni i zrumienić cebulkę.
Dodać pieczarki i smażyć od czasu do czasu mieszając przez około 5 - 8 minut.
W międzyczasie nastawić makaron na gotowanie.
Do patelni z pieczarkami dodać sherry a za pół minuty wlać śmietankę,
zagotować, włożyć mięso i posypać koperkiem.
Gotować jeszcze przez 5 minut.
Podawać:
Z ugotowanym i odcedzonym makaronem oraz ewentualnie gotowanymi warzywami, np. brokułami.