Wieprzowina: Schab po warszawsku

Jerzy Biernacki
11.11.2015

Składniki:

  • 600 g upieczonego schabu
  • 6 jajek na twardo
  • 1 cebula
  • 5 łyżek majonezu
  • 4 łyżki jogurtu
  • 1 łyżka chrzanu
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Jogurt wymieszać z majonezem,
dodać posiekane jajka, startą i sparzoną na sicie cebulę i szczypiorek.
Doprawić chrzanem, solą i pieprzem.
Schab pokroić na 12 plastrów.
6 plastrów posmarować farszem, przykryć pozostałymi plastrami i docisnąć,
ułożyć na półmisku.
W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę, ostudzić i posmarować schab.
Schłodzić.

Podawać:

Udekorowane plastrami gotowanej marchwi, szczypiorkiem i natką pietruszki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie