Sosy i pasty: Sos taco

Mariusz Siwko
10.11.2015

Składniki:

  • 4 pomidory bez pestek i skóry
  • 2 papryki obrane ze skóry
  • 2 papryczki chili
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • ½ łyżeczki chili
  • sól
  • pieprz Cayenne

Przyrządzenie:

Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na oliwie.
Dodać posiekane pomidory i papryki oraz chili.
Dusić aż wszystko się rozgotuje.
W razie potrzeby podlewać wodą lub wytrawnym białym winem.
Doprawiać solą i pieprzem.
Można zastąpić świeże pomidory pomidorami z puszki.

Podawać:

Do potraw meksykańskich.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie