Sałatki i surówki: Pomidory z kukurydzą po chilijsku

Antoni Kwapisz
05.11.2015

Składniki:

  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g mięsistych pomidorów
  • 2 łyżeczki Vegety
  • pieprz
  • 200 g słodkiej kukurydzy z puszki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przyrządzenie:

Krótko podsmażyć posiekaną cebulę na oliwie z oliwek.
Dodać posiekany czosnek i dusić razem, aż cebula zmięknie tj. przez 10-15 minut.
Dodać obrane, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę pomidory.
Gotować przez kolejne 10 minut.
Dodać Vegetę, pieprz i kukurydzę, wymieszać i jeszcze chwilę gotować.

Podawać:

Posypane natką pietruszki.
Jako dodatek do lekkich potraw mięsnych.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie