Ryby: Śledzie po cygańsku

Aneta Kwapisz
11.11.2015

Składniki:

  • 6 solonych śledzi
  • 500 ml śmietany
  • mały słoik grzybów marynowanych
  • 1 cebula
  • 2-3 jajka na twardo
  • 2-3 jabłka
  • kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
  • sól
  • pieprz
  • kilka plastrów cytryny
  • kilka gałązek zielonej pietruszki

Przyrządzenie:

Wymoczone śledzie rozciąć, wyfiletować i pokroić w małe dzwonki.
Grzyby, jajka, ogórki, cebulę posiekać.
Jabłka  obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, posolić, popieprzyć.
Polać śledzie, część dzwonków można ułożyć  na wierzchu.

Podawać:

Udekorowane plastrami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.