Przekąski i dodatki: Nadziewana bagietka

Jerzy Biernacki
30.10.2015

Składniki:

  • 1 duża bagietka
  • 1 kostka masła
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 5 jajek
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 cebulki
  • 3 marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

Przyrządzenie:

Z końca bagietki odciąć jedną kromkę i wyjąć ze środka cały miąższ.
Miąższ, miękkie masło, musztardę, majonez i przyprawy połączyć ze sobą na jednolitą masę.
Jajka i marchew ugotować.
Wszystkie warzywa i jajka pokroić w kosteczkę.
Zieleninę drobno poszatkować.
Wszystkie warzywa połączyć z masą i napełnić nią wydrążoną bagietkę.
Zakryć koniec odkrojoną kromką i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Podawać:

Krojoną w grubsze kromki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie