Grzyby: Kotlety z kani

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki:

  • 6 kapeluszy kani
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • ½ łyżki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Kapelusze kani dokładnie oczyścić z igieł i ziemi, opłukać, osuszyć.
Jajka roztrzepać widelcem, doprawić solą i pieprzem.
Bułkę tartą wymieszać z papryką.
Grzyby maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła 5–10 minut z obu stron, aż staną się złote.

Podawać:

Z zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie