Grzyby: Grillowane boczniaki

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki:

  • 500-600 g boczniaków
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • pęczek posiekanej pietruszki
  • ocet balsamiczny

Przyrządzenie:

Przygotować sos z oliwy, przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i pietruszki.
Boczniaki opłukać i osuszyć, włożyć do sosu. Postawić w chłodnym miejscu na minimum ½ godziny.
Rozgrzać grilla, wyłożyć grzyby kapeluszami do dołu na ruszt.
Piec po kilka minut z jednej i z drugiej strony.
Po zdjęciu z grilla spryskać grzyby octem balsamicznym, najlepiej w spray'u.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie