Grill: Hamburger po cygańsku z grilla

Jerzy Biernacki
29.10.2015

Składniki:

  • hamburger po cygańsku (gotowe mięso Indykpol)
  • 4 bułki
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • sałata
  • 2 ogórki konserwowe
  • ketchup
  • majonez
  • musztarda

Przyrządzenie:

Umyć i pokroić w plastry wszystkie warzywa.
Na dobrze nagrzany, posmarowany tłuszczem ruszt wrzucić hamburgery po cygańsku.
Piec, przewracając, aż będą wyraźnie przypieczone.
Tuż przed końcem pieczenia, mięso położyć z boku grilla.
A na środku położyć przekrojone bułki przekrojoną stroną w dół i piec do zarumienienia.
Zdjąć bułki i mięso z rusztu.
Na połówkach bułek położyć sałatę, a na nią mięso.
Mięso posmarować musztardą, majonezem i ketchupem.
Na wierzch położyć resztę warzyw i przykryć górą bułki.
Warzywa można wybrać według gustu.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie