Dziczyzna: Bograč

Antoni Kwapisz
05.11.2015

Składniki:

  • 300 g wołowiny
  • 300 g wieprzowiny
  • 300 g dziczyzny
  • 1 kg ziemniaków
  • 100 g słoniny
  • 500 g cebuli
  • 100 ml czerwonego wina
  • łyżka mielonej, czerwonej papryki
  • czosnek
  • kminek
  • liść laurowy
  • przecier pomidorowy
  • sól

Przyrządzenie:

Mięso i słoninę pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek drobno posiekać.
Rozpuścić słoninę i przysmażyć na niej cebulę i czosnek.
Posypać papryką, dodać przecier pomidorowy i mięso, dolać wody, aby się dusiło.
Mięso powoli dusić przez 1 godzinę.
Obrać ziemniaki, pokroimy je na kawałki i dodać do mięsa.
Doprawić, posolić, dolać wino i gotować jeszcze przez pół godziny.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie