Drób: Udziec indyczy w rodzynkach

Antoni Kwapisz
29.10.2015

Składniki:

  • 1 kg udźca z indyka bez kości
  • ¾ szklanki oleju
  • 5 łyżek ciemnego sosu sojowego
  • 4 cebule pokrojone w krążki
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki curry
  • 250 ml ketchupu łagodnego lub mały koncentrat pomidorowy
  • 100 g rodzynek

Przyrządzenie:

Olej, sos sojowy, cebulę, czosnek, curry, ketchup i rodzynki połączyć w marynatę.
Mięso pokroić w dużą kostkę i wymieszać z marynatą.
Odstawić na noc do lodówki.
Piec pod przykryciem około 2 godziny w naczyniu żaroodpornym.

Podawać:

Z ryżem i lekką surówką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie