Składniki:
Przyrządzenie:
Grzyby zalać wrzątkiem i zostawić na 30 minut, następnie odsączyć i pokroić.
Piersi kurczaka pokroić w kawałki 2x3 cm, papryki w paski a marchewkę w słupki.
Brokuły podzielić na różyczki.
Pokrojonego kurczaka połączyć z połową sosu sojowego, wymieszanego z mąką ziemniaczaną i imbirem.
Pozostawić na 1 godzinę.
Rozgrzać wook lub patelnię i na jednej łyżce oleju usmażyć całe ząbki czosnku.
Gdy ząbki czosnku zaczynają brązowieć - usunąć je.
Dodawać warzywa, w odstępach co minutę, w kolejności: marchew, grzyby, papryka, brokuły, bambus.
Wlać pozostały sos sojowy i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
Usmażone warzywa przełożyć do miski.
Na pozostałym mocno rozgrzanym oleju smażyć piersi kurczaka przez 5 minut,
następnie dodać smażone warzywa i kiełki sojowe.
Mieszając smażyć jeszcze przez 1 minutę.
Podawać:
Z ryżem.