Desery: Ryż z pistacjami

Piotr Kowalczyk
10.11.2015

Składniki:

  • 1,5 torebki ryżu
  • 1 marchew
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka masełka
  • solidna garść pistacji
  • 1 ostra papryczka
  • kefir Danone
  • 2 nektarynki

Przyrządzenie:

Ryż ugotować bez woreczków, w wodzie z marchewką, natką i masłem, aż będzie miękki.
Orzechy obrać z łupinek. Ostrą papryczkę posiekać w małą kostkę.
Drobno pokroić nektarynki.
Ryż odsączyć z wody, marchewkę, która się z nim gotowała pokroić.
Do ryżu dodać nektarynki, marchew, odrobinkę papryki i wymieszać.

Podawać:

Z zimnym kefirem by ostudził żar papryki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie