Składniki:
Przyrządzenie:
W misce wymieszać jagnięcinę, czosnek, dymkę, chili w proszku, curry, pietruszkę i bułkę tartą.
Dodać jajko i wyrobić dość zwartą masę. Ulepić 16 równej wielkości kulek.
W woku rozgrzać olej, wrzucić kapustę i por i smażyć, mieszając, przez 1 minutę.
Warzywa wyjąć z woka łyżką cedzakową.
Do woka wrzucić kotleciki i smażyć partiami, delikatnie obracając, przez 3-4 minuty na złoty kolor.
Wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą, tworząc gładką pastę i odstawić.
Do woka wlać bulion i sos sojowy i gotować przez 2-3 minuty. Dodać pastę z mąki i wymieszać.
Zagotować i trzymać na ogniu, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje.
Kapustę i por wrzucić z powrotem do woka i podgrzewać przez 1 minutę.
Warzywa wyłożyć na półmisek, przykryć kotlecikami, przybrać poszatkowanym porem.
Podawać:
Natychmiast.