Baranina: Dhansak z baraniny

Remigisz Szulc
28.10.2015

Składniki:

  • masala
  • cebula
  • mielona kolendra, mielony kardamon, kurkuma
  • baranina
  • fasola mung
  • czerwona i brązowa soczewica
  • dynia
  • małe bakłażany
  • świeży szpinak

Przyrządzenie:

Zrumienić lekko cebulę, dodać masalę i dokładnie wymieszać.
Dodać mieloną kolendrę, szczyptę mielonego cynamonu i kurkumę.
Po kilku minutach dodać baraninę i podgrzewać, aż mięso puści sok.
Dodać namoczoną przez noc fasolę mung.
Dodać czerwoną i brązową soczewicę, również namoczoną przez noc.
Dodać pokrojoną w kostkę dynię i pokrojone w ćwiartki małe bakłażany, dokładnie wszystko wymieszać.
Przykryć garnek pokrywką i gotować pół godziny, aż soczewica napęcznieje.
Kiedy wszystkie składniki będą miękkie, dodać przesmażony świeży szpinak i...

Podawać

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie