Baranina: Baranina duszona z ziemniakami

Remigisz Szulc
28.10.2015

Składniki:

  • 600 g baraniny
  • 500 g ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 seler
  • 200 ml bulionu
  • 3 ząbki czosnku
  • sół
  • pieprz

Przyrządzenie:

Umyte mięso natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
Warzywa i cebulę obrać i utrzeć.
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć na przemian warstwy mięsa i ziemniaków, przesypując je warzywami.
Zalać bulionem i piec w temperaturze 200°C przez 1,5 godziny

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie