Zupy: Szczupakowa

Krzysztof Jagielski
04.11.2015

Składniki (na 2 osoby):

  • 200 g świeżego szczupaka
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 malutka cebulka
  • 12 ziarenek kolendry
  • kilka listków natki pietruszki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka
  • 1 litr wody
  • 2 łyżki oliwy
  • mała ostra papryczka
  • szczypta kurkumy

Przyrządzenie:

Czosnek i cebulkę pokroić w kostkę, marchew w zapałki.
Kolendrę rozgnieść, natkę posiekać, łodygę selera pokroić w romby.
W rondlu przesmażyć czosnek z cebulką na złoto na małym ogniu.
Gdy warzywa się zezłocą dodać kolendrę i po 5 sekundach wlać wodę.
Dodać szczupaka, warzywa, sól, pieprz i gotować przez 35 minut.
Na koniec dodać pozbawioną nasion i drobno posiekaną papryczkę oraz szczyptę kurkumy.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie