Zupy: Rybna po szwedzku

Marek Szydełko
04.11.2015

Składniki:

  • 250 g filetów z morszczuka
  • 250 g filetów z dorsza
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Przyrządzenie:

Marchew, pietruszkę oraz cebulę obrać pokroić, ugotować w wodzie, przyprawić solą i pieprzem.
Umyte filety z dorsza i morszczuka gotować w mleku przez około 5 minut na małym ogniu.
Wyjąć i przełożyć do ugotowanych jarzyn.
Mleko odparować do około 2/3 objętości, dodać do wywaru z jarzynami i rybą.
Pogotować przez kilka minut na małym ogniu.

Podawać:

Posypane posiekaną natką pietruszki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie