Zupy: Kremowa zupa z łososia

Marek Szydełko
04.11.2015

Składniki:

  • 1,5 l wywaru z warzyw
  • 500 g oczyszczonego łososia
  • 2 łyżki masła
  • cytryna
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Rybę umyć, pokroić w kostkę, zalać gorącym wywarem.
Gotować na małym ogniu około 15 minut.
Rybę ostrożnie wyjąć z zupy, połowę odłożyć, resztę dokładnie zmiksować.
Do wywaru warzywno-rybnego dodać sok wyciśnięty z cytryny oraz sól i pieprz.
Następnie dodać masło, włożyć pozostałe ugotowane kostki łososia, zagotować na małym ogniu, stale mieszając.
Posypać posiekaną natką.

Podawać:

Najlepiej z groszkiem ptysiowym.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie