Zupy: Jarzynowa

Marek Szydełko
04.11.2015

Składniki:

  • 1 litr wywaru mięsnego
  • 1 średnia cukinia
  • 1 mały brokuł
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ¼ małej włoskiej kapusty
  • 1 zielona cebulka
  • 3 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Przyrządzenie:

Cebulę pokroić w piórka, marchew i pietruszkę utrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić warzywa i smażyć około 10 minut.
Wywar mięsny wlać do garnuszka, dodać pokrojone ziemniaki, cukinię i brokuł.
Dołożyć jarzyny z patelni i wszystko gotować przez 10 minut.
Doprawić.

Podawać:

Gorące.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie