Zupy: Cebulowa

Marek Szydełko
04.11.2015

Składniki:

  • 500 g cebuli
  • 60 g masła
  • 4 łyżki mąki
  • 5 kromek bułki
  • 50 g żółtego sera
  • 1,2 l wody
  • sól
  • pieprz

Przyrządzenie:

Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na maśle na złoto, oprószyć mąką i nie mieszając zrumienić.
Zalać wrzącą wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu 25 minut, przyprawić.
Zupę rozlać do żaroodpornych miseczek.
Usmażyć plasterki bułki, posypać je żółtym serem, włożyć po jednej do każdej porcji.
Całość wstawić na 15 minut do gorącego piekarnika.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie