Składniki:
Przyrządzenie:
Plastry wołowiny rozbić dokładnie tłuczkiem.
Duże płaty po rozbiciu przeciąć na 2 kawałki.
Każdy płat obficie oprószyć pieprzem mielonym, z obu stron.
Cebule obrać, jedną pokroić w cienkie piórka, drugą w cienkie półplasterki.
Plastry boczku podzielić na pół.
Na każdym płacie mięsa, przy brzegu, ułożyć po kawałku boczku i kilka piórek cebuli.
Zwinąć ciasno i spiąć szpadkami, obtoczyć w mące, obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni z olejem.
Zrumienione ze wszystkich stron przełożyć do rondla.
Na tę samą patelnię włożyć masło i podsmażyć na nim drugą cebulę.
Kiedy cebula się zeszkli dodać połowę sałatki Babuni, podsmażyć chwilę i przełożyć do rondla z mięsem.
Podlać szklanką wody, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu przez 1-1,5 godziny.
Sprawdzić czy mięso jest miękkie, doprawić solą, dodać resztę sałatki i dusić jeszcze przez 10 minut.
Podawać:
Z kaszą.