Składniki:
Przyrządzenie:
Cielęcinę rozkroić tak, aby dała się rozłożyć jak książka, po czym rozbić ją na cienki płat. Posolić, popieprzyć, posypać granulowanym czosnkiem, skropić oliwą, zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie rozłożyć ją. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, szczypiorem i odrobiną mąki. Rozłożyć masę mięsną na cielęcinie, na tym rozłożyć pokrojoną na plastry mozarellę, na niej ułożyć plastry salami. Zwinąć roladę, zasznurować ją bezbarwną nicią. Na głębokiej patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę z ząbkiem czosnku, obsmażyć roladę z każdej strony, polać winem i smażyć po kilka minut z każdej strony. Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć niewielką ilością ciepłej wody, polać nim mięso, przykryć i dusić do miękkości, około 1 godziny. Po tym czasie wyjąć roladę, przestudzić, usunąć nici, pokroić na niezbyt grube plastry.
Sos zagęścić mąką. Polać mięso.