Składniki:
Przyrządzenie:
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni.
Obtoczyć mięso w mące z solą i pieprzem.
Wziąć duży rondel z pokrywką, nadającą się do wstawienia do piekarnika.
W rondlu rozgrzać oliwę i masło, włożyć mięso i zrumienić ze wszystkich stron
(w razie potrzeby obsmażać mięso partiami).
Zdjąć mięso z patelni i odłożyć.
Na tej samej patelni zrumienić cebulę, następnie włożyć mięso z powrotem do rondla.
Dodać tymianek i liście laurowe, wlać piwo i bulion.
Zeskrobać z dna osad po smażeniu, aby rozpuścił się w sosie.
Dodać galaretkę i ocet jabłkowy.
Przykryć rondel i wstawić do piekarnika.
Piec przez dwie godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Podawać:
Z pieczonymi warzywami korzeniowymi albo frytkami.