Składniki:
Przyrządzenie:
Rozgrzać oliwę na patelni, na średnim ogniu.
Polędwicę posypać ze wszystkich stron solą i granulowanym czosnkiem.
Następnie posypać całą powierzchnię polędwicy równomiernie całą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Umieścić mięso na patelni i smażyć przez 7 minut z każdej strony,
nie poruszając mięsa na patelni podczas smażenia danej strony!
Zdjąć mięso z patelni i pozostawić na 10 minut aby odpoczęło.
W tym czasie przygotować sos pieczarkowy:
Na patelnię, na której smażone było mięso, dodać oliwę z oliwek, pokrojone grzyby i posiekany czosnek.
Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez 3 minuty lub aż grzyby zaczyną mięknąć.
Dodać rosół wołowy, zmniejszyć ogień, dodać śmietanę.
Mieszając cały czas doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos zgęstnieje.
Podawać:
Z ryżem na sypko.