Wołowina: Kociołek z Liki

Maciej Piwowski
03.11.2015

Składniki:

  • 1 kg cielęciny
  • 2 łyżki Vegety
  • 1 liść laurowy
  • 800 g kapusty
  • 200 g kalarepki
  • 400 g ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g pomidorów
  • 250 g papryki
  • 100 g pietruszki
  • 100 g marchewek
  • 100 g cebuli
  • pieprz

Przyrządzenie:

Mięso umyć i pokroić na większe kawałki.
Warzywa pokroić w większe kostki, cebule zostawić w całości,
pomidory rozpołowić, kapustę pokroić na 6 części.
Do kociołka włożyć mięso, potem warzywa i na końcu kapustę.
Wszystko zalać wodą, dodać liść laurowy, Vegetę i pieprz.
Gotować na wolnym ogniu około 2 godziny.

Podawać:

Z żytnim chlebem.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie