Wołowina: Cielęcina w sosie rodzynkowym

Krzysztof Jagielski
03.11.2015

Składniki:

  • 800 g cielęciny na pieczeń
  • 1 kostka rosołu królewskiego drobiowo-wołowego Winiary
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g rodzynek
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • cynamon

Przyrządzenie:

Rosół królewski przygotować według przepisu na opakowaniu.
Mięso natrzeć solą i pieprzem.
Zrumienić na oleju ze wszystkich stron, podlać rosołem, dodać rodzynki i szczyptę cynamonu.
Dusić około 40 minut.
Mięso wyjąć, pokroić w plastry.
Mąkę rozprowadzić w ¼ szklanki wody, dodać do sosu.
Zagotować, połączyć z mięsem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie