Wołowina: Cielęcina po włosku

Mateusz Nowak
03.11.2015

Składniki:

  • 1 opakowanie warzyw w sosie włoskim HORTEX
  • 1 kg cielęciny
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka mąki
  • 4 długie plastry wędzonego boczku
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • ½ szklanki bulionu
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Przyrządzenie:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę wielkości 3x3 cm.
Boczek pokroić w małą kostkę i wytopić w rondlu.
Dodać oliwę, wrzucić mięso, oprószyć mąką, solą, pieprzem i tymiankiem, obsmażyć.
Wlać bulion z winem, przykryć i dusić na małym ogniu około 1 godziny.
Dodać mrożonkę warzywa w sosie włoskim HORTEX, ewentualnie podlać wodą i dusić jeszcze 10 minut.
Przyprawić solą i piperzem.

Podawać:

Z ryżem lub makaronem.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie