Wołowina: Burger wołowy

Krzysztof Jagielski
03.11.2015

Składniki:

  • 450 g chudej mielonej wołowiny
  • 2 zabki czosnku, wyciśnięte przez praskę
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 lekko roztrzepane jajko
  • 1 drobno posiekane czerwone chilli
  • 1 drobno posiekana mała cebula
  • 2 posiekane dymki
  • garść posiekanych liści bazylii
  • oliwa z oliwek

Przyrządzenie:

W dużej misce wymieszać mięso, czosnek, ketchup, musztardę, jajko, chilli i cebulę.
Dodać bazylię, dymkę, wymieszać i podzielić na cztery części.
Rozgrzać oliwę na dużej patelni i usmażyć burgery przez 5-6 minut z każdej strony, obracając tylko raz.

Podawać:

W bułce z sałatką.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie