Wołowina: Boeuf Strogonoff II

Mateusz Nowak
03.11.2015

Składniki:

  • 1 kg wołowiny
  • ½ kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 zielona papryka
  • 2 gałązki selera naciowego
  • ½ szklanki sherry
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki sosu worcester
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • śmietana

Przyrządzenie:

Wołowinę pokroić w 2 cm słupki i podsmażyć na oliwie, następnie przełożyć do rondla.
Pokrojone pieczarki i cebulę udusić na tej samej patelni, dodać do mięsa, podlać wodą
i dusić, aż mięso będzie miękkie.
Mniej więcej po 30 minutach duszenia dodać pokrojoną w paski paprykę i seler.
Doprawić wszystkimi dodatkami, dusić jeszcze trochę.
Zabielić śmietaną.

Podawać:

Z kaszą.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie