Składniki:
Przyrządzenie:
Pietruszkę opłukać, osuszyć i posiekać.
Czosnek i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Cytrynę umyć, sparzyć gorącą wodą i osuszyć.
Skórkę cytryny zetrzeć, wymieszać z pietruszką, czosnkiem, cebulą i orzeszkami piniowymi.
Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić, doprawić solą i pieprzem.
Na kotletach ułożyć po 1 plastrze szynki.
Dodać farsz cebulowo-pietruszkowy.
Mięso zrolować i spiąć wykałaczkami.
W dużym garnku rozgrzać oliwę i masło.
Dodać zrazy i z cytryny wycisnąć sok.
Wymieszać z marsalą i podlać zrazy.
Wymieszać z sosem wytworzonym podczas smażenia.
Wlać bulion. Zrazy przykryć. Dusić na średnim ogniu około 30 minut.
Brokuły oczyścić. Umyć i podzielić na różyczki.
Zblanszować w osolonej wodzie około 8 minut, odcedzić.
Mięso wyjąć z sosu, sos zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z 1 łyżką wody.
Doprawić solą i pieprzem.
Podawać:
Z sosem, brokułem i spaghetti.