Wieprzowina: Zrazy wieprzowe z kolorowym pieprzem

Maciej Piwowski
03.11.2015

Składniki:

  • 800 g wieprzowiny
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu
  • olej
  • zielenina
  • sól
  • pieprz mielony

Przyrządzenie:

Mięso opłukać, osuszyć,
pokroić na plastry, rozbić dłonią, posypać solą i pieprzem mielonym.
Ogórki pokroić w słupki, cebulę obrać, pokroić w piórka.
Plastry mięsa posmarować musztardą, ułożyć na nich słupki ogórka, cebulę,
posypać ziarnami pieprzu, zwinąć, obwiązać nitką lub spiąć.
Obsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,
skropić łyżką wody i oleju.
Wstawić do piekarnika na 15 minut.

Podawać:

Pposypane zieleniną.

 

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie