Składniki:
Przyrządzenie:
Kotlety posolić i popieprzyć z obu stron.
Ustawić linię montażową: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta Panko.
Połączyć mąkę z ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki czarnego pieprzu.
Pozostałą sól i pieprz dodać do bułki tartej Panko.
Obtoczyć starannie każdy kotlet w mące, następnie w jajku i wreszcie w bułce tartej Panko.
Wlać na patelnię olejo do wysokości 5-6 mm, rozgrzać na średnim ogniu.
Olej będzie miał odpowiednią temperaturę gdy okruchy chleba wrzucone na olej, będą głośno skwierczały.
Kotlety wieprzowe smażyć przez 3-4 minuty z obu stron, aż będą złote.
Wyjąć z tłuszczu, odsączyć na ręcznikach papierowych.
Podawać:
Pokrojone na paski około 2 cm szerokości.