Składniki:
Przyrządzenie:
Schab pokroić w plastry. Rozłożyć, skropić wodą i rozbić na płasko.
Każdy kawałek mięsa posmarować musztardą i serkiem homogenizowanym.
Na mięso położyć trochę szczypiorku, posiekanej natki pietruszki, liście zblanszowanego szpinaku,
krążki cebuli, paski obranego, wypestkowanego ogórka.
Posypac ½ utartej marchwi. Mięsso zrolować, posypać pieprzem i owinąć w plastry szynki.
Masło rozpuścić w gorącym oleju. Na tym tłuszczu zrumienić dobrze rolady.
Dodać resztę krążków cebuli, startą marchew i połowę wina.
Wstawić do ogrzanego piekarnika.
Dusić pod przykryciem w temperaturze 225-250°C przez około 20 minut.
Dodać resztę wina oraz śmietanę. Dusić bez przykrycia jeszcze 10-15 minut.
Po wyjęciu rolad sos zmiksować, jeżeli nie jest dostatecznie zawiesisty - zagotować.
Rolady ułożyć na półmisku, polać sosem.
Podawać:
Z puree ziemniacznym.