Wieprzowina: Nadziewane kotlety

Krzysztof Jagielski
03.11.2015

Składniki:

  • 4 suszone śliwki
  • 20 g masła
  • 4 kotlety wieprzowe
  • 4 kawałki jabłka
  • 1 łyżka Vegety ziołowej
  • 1 łyżka musztardy z estragonem
  • natka pietruszki
  • olej

Przyrządzenie:

Suszone śliwki nadziać masłem.
W kotletach ponacinać kieszonki i lekko je roztłuc.
W każdej kieszonce umieścić suszone śliwki i jabłka pokrojone w cieniutkie plasterki.
Następnie kieszonki zamknąć za pomocą wykałaczek.
Tak nadziewane kotlety posypać Vegetą ziołową, posmarować musztarda.
Smażyć na oleju z każdej strony przez 4-5 minut.
Dolać odrobinę wody i dusić jeszcze przez 15-20 minut.

Podawać:

Z ziemniakami z wody, posypanymi posiekaną natką pietruszki.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie