Wieprzowina: Karkówka w sosie sojowym

Piotr Kowalczyk
03.11.2015

Składniki:

  • 8 plastrów karkówki
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • ½ łyżeczki startego imbiru
  • 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • brzoskwinie z puszki

Przyrządzenie:

Miód wymieszać z imbirem i sosem sojowym, do tej marynaty włożyć mięso.
Odstawić na 30 minut do lodówki.
Następnie mięso usmażyć na oleju. Obok na grillu ułożyć ćwiartki brzoskwiń.
Resztki marynaty zlać do rondelka, zagotowć, dodać masło
i mieszając podgrzewać aż się roztopi i połączy z sosem.

Podawać:

Mięso podawać z brzoskwiniami i sosem.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie