Wieprzowina: Karkówka w sosie chili

Krzysztof Jagielski
03.11.2015

Składniki:

  • 4 kotlety z karkówki o grubości 1,5 cm
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki sosu chili słodko-pikantnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przyrządzenie:

Kotlety z karkówki lekko rozbić pięścią.
Sos sojowy i sos chili słodko-pikantny dokładnie wymieszać.
Tak uzyskaną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki na 2 godziny.
Rozgrzać patelnię, wlać olej z oliwek i mięso smażyć przez około 6 minut z każdej strony.
Można piec na grillu, posmarowaszy uprzednio mięso olejem z oliwek.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie