Składniki:
Przyrządzenie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski o szerokości 1 cm,
oprószyć mąką, zrumienić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Oprószyć imbirem i vegetą, wlać połowę bulionu oraz wódkę.
Dusić pod przykryciem około 15 minut.
Pory oczyścić, umyć i pokroić w plasterki, paprykę pokroić w paski.
Kapustę umyć, osączyć i pokroić w paski o szerokości 1,5 cm.
Tak przygotowane warzywa smażyć 10 minut na pozostałym oleju, a następnie dodać do mięsa.
Na tym samym tłuszczu zeszklić zgnieciony w prasce czosnek,
wlać sos sojowy, ocet, miód oraz pozostały bulion i zagotować.
Sos przyprawić papryką oraz pieprzem i połączyć z mięsem.
Podawać:
Z makaronem sojowym.