Wieprzowina: Karkówka na ostro

Remigisz Szulc
03.11.2015

Składniki:

  • 1 kg karkówki bez kości
  • 1 łyżka octu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka białego pieprzu mielonego
  • 1 łyżka czarnego pieprzu mielonego
  • sól

Przyrządzenie:

Obrany czosnek utrzeć z solą i wymieszać z octem, roztartymi ziołami oraz pieprzem białym i czarnym.
Tak uzyskaną marynatą natrzeć mięso, włozyć do naczynia, przykryć i pozostawić na dwanaście godzin.
Mięso przełożyć do brytfanny, wlać szklankę gorącej wody.
Piec w piekarniku w temperaturze 200°C.

Zgłoś swój pomysł na artykuł

Więcej w tym dziale Zobacz wszystkie